tirsdag den 23. marts 2010

Klong & Citytour d. 18 marts '10

CITY TOUR

City turen gik primaert ud paa at se flotte templer som var udsmykket med haandkraft. Hvilket var meget imponerende, da der er var utroligt mange krummelurer paa. F.eks. var et tempel udsmykket med guldmosaik fra top til taa, i stoerrelsen 1x1 cm. Vores guide fortalte utroligt meget om Buddhisme, hvilket viser hvor meget de gaar op i det hernede. Det var meget varmt, da man skulle have daekket baade skuldre og ben. Vi synes det var superflot og spaendende at hoere om Buddha og historierne om hvorfor og hvordan, men en smule trivielt , eftersom vi saa 10 forskellige templer og hoerte den samme historie mange gange ;)

I det ene tempel saa vi den liggende Buddha, den var meget meget stor og naermest uoverskuelig.

Turen endte I Chinatown, som var anderledes end forventet. Vi havde forventede markeder med smaating, som smykker, toerklaeder og toej. Men i stedet var det fyldt med ragelse og legetoej.

KLONG TOUR

Foer citytouren var vi paa tur paa Klong floden. Vi sejlede i de originale longboats, hvilket gav rig mulighed for at opleve Bangkok fra vandets side.

Det var en superflot tur, som vidste hvordan de fattigere thai'er bor og arbejder. Blandt andet saa vi et lejlighedskomplex som eftersigende skulle vaere for middelklassen. I Danmark ville de ikke engang beboet, slet ikke af middelklasse.

Langs floden laa en masse smaa traehuse hvor folk boede og solgte ting ud mod floden til forbisejlende. Derudover moedte vi baade der solgte mad, blandt andet ristede bananer. Det er en af de muligheder de har for at tjene penge, og paa grund af fattigdom udnytter de alle muligheder.

Paa turen stoppede vi ved et slangeshow. Det kostede penge at se det, men det var egentlig ikke den eneste grund til vi valgte det fra. Slangerne skulle eftersigende ikke have det saerlig godt, saa vi sprang let og elegant henover denne oplevelse. Vi forsatte ned af floden hvor vi saa mange templer, baade store og smaa. Vi kunne begge godt lide at templerne var indrettet saadan at det naermest var et 'fristed' hvor man blandt andet kunne holde sin middagspause, spille fodbold eller bare slappe af.

Det naeste stop bestod af en orkide farm. Blomsterne var utroligt flotte, og der var mange forskellige farver. Vores guide fortalte om processen fra froe til blomst, og de ligesom derhjemme bruger laboratorier til at mixe farver og dufte. Her viste vores guide os ogsaa hvad bananpalmers blade kan bruges til. For eksempel bruger de det som soelvpapir.

Her havde vi desuden vores foerste moede med den kendte ret kylling med ris.

Venlig hilsen Maria og Cykelkim

Ingen kommentarer:

Send en kommentar