tirsdag den 4. maj 2010

Sydney - New South Wales - Australia

I Sydney har vi vaeret meget turistede, hvilket har vaeret godt - for vi har set en masse ting.
Vi har blandt andet vaeret i baade Sydney Aquarium og Wildlife Park, hvor vi saa Nemo, Doris og en kaempe krokodille. Derudoer fik vi lov ti lat ae en Koala! Awesome.
Samme dag som vi var i Wildlife og Aquarium valgte vi at slutte af paa Powerhouse museum for at se udstillingen omkring Australian Fashion Week. En meget flot udstilling. Desvaerre var der en dum abekat tyv som valgte at nuppe Marias kamera. Saa nu har vi begge faaet nyt kamera. Det er meget laekkert med nyt, men vi er nu lidt sure over det endnu!
Vi har to gange taget en bus rundt for at se paa byen. Der koerer to busser rundt i Sydney hvor man kan stige af paa som man vil ved de forskellige attraktioner. Den ene hedder Sydney explorer - den stopper ved steder som operahuset, Luna Park, Botanisk Have, The Rocks osv. Primaert de ting der ligger inde i byen. Den anden hedder Bondi Explorer og tager dig med ud til kysten, saa man kan se blandt andet Rose Bay Wharf som giver en god udsigt over byen, The Gap som har en fantastisk udsigt og Bondi Beach som er en temmelig kendt strand.
Vi tog begge ture, og det hele var meget overskueligt og flot.
Vi gik desuden en tur igennem Hyde Park, Royal Botanic Garden og endte ved the Rocks hvor vi fik mulighed for at se Opera Huset helt taet paa - vi gad dog ikke betale for at komme ind. Men flot er det udefra. Vi forsatte til The Rocks, hvor Maria spiste en laekker pandekage og vi kiggede paa marked.
Derudover har vi besoegt bydelen New Town, som er fyldt med specielle butikker med blandt andet vintage toej, accesories og legetoej.
I Sydney har vi couchsurfet. Det vil sige vi har boet to steder. Foerst hos en familie i Terrey Hills, som ligger noget udfra byen. Familien var rigtig soed, og lod os spise med. Dernaest og nu, hos en gut ved navn Ed som bor i Penthurts taettere paa byen. Udover os, bor der en pige ved navn Claudie fra Frankring. Couchsurfing gaar alt i alt ud paa at man laaner en sofa/seng hos en anden i f.eks Sydney, og saa bare hvis det en dag bliver relavant stiller sin sofa til raadighed hvis der skulle komme nogle forbi der havde brug for den.

1. Frock stars udstilling paa Powerhouse museum. Handlede om Australiens Fashion Week - Lige noget for Kim. Toni Maticevski kjole fra 2004 2. Fra Wildlife - Vi fik lov til at holde den soede lidt papegoeje! 3. Habour Bridge & Operahuset langt fra. Vi synes begge to Operahuset er ret flot! 4. Kim + The Gap .. en lille gaatur med en flot flot udsigt over baade by og hav. 5. Nogle gange er vi i tvivl om cupcakesne spiser os eller omvendt. Men gode er de. 6. De soooede koala og os. Fra Wildlife. 7. Maria Post og en krokodille da.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar