torsdag den 17. juni 2010

New York City


1. Maria paa Brooklyn Bridge 2. Frihedgudinden 3. Kim med Shrekoere i meget stor Toys'R'us 4. Times Sqaure 5. Library Walk i Central Park


Efter Los Angeles floej vi til New York. I New York startede vi med at have 4 naetter paa et hostel, hvor vi skulle vaere sammen med Kristian og Katrine vi havde moedt i San Francisco.

Vi ankom sent torsdag d. 3 Juni til hvad vi regnede med ville vaere vores sidste destination. Vi brugte de foerste 3 dage sammen med Kristian og Katrine. Vi var paa blandt Times Square hvor der er godt fyldt op med mennesker og neon blinkende lamper. Det var en smule overvaeldende med alle de store bygninger, men saa faktisk helt fantastisk ud om aftenen.

Vi boede paa New York Loft Hostel i Brooklyn, i et hvad der foerst virkede som et underlig omraade. Det ligger dog ogsaa lidt vaek fra alting udover et lille supermarked med organiske ting. Men det var et laekkert hostel hvor man blandt andet kunne se Forrest Gump, hvis man lige skulle faa lyst til det - det gjorde vi.

Vi tog derudover i Central Park hvor vi fik gaaet en lang tur, set Alice i Eventyrland statuen, H.C. Andersen statue og koert os en tur i hestevogn. Selvfoelgelig gik vi ogsaa forbi Library Walk, som I kender fra billeder og film, meget beroemt og flot alle. Og selvfoelgelig afproevede vi om man rent faktisk kunne sove i parken, og tjek - det kan man. Og efter en god lur, er det man allermest har lyst til en tur i biografen - saa det gjorde vi. Stemningen i biografen er noget anderledes end herhjemme, folk kommenterer hoejt og klapper. Det var en god og spaendende oplevelse.

I New York tog vi ogsaa faergen ud til Staten Island, i stedet for at tage til Ellis Island hvor Frihedsgudinden staar. Man faar hende med fra top til taa fra Staten Island Ferry, hvilket var gratis og ret godt faktisk. For udover frihedsgudinden faar man udsigt over hele Manhattan. Manhattan kan virke stort og uoverskueligt naar man staar midt det hele, men udefra er baade Empire State og Chrysler bygningerne faktisk rigtig flotte.

Vi tog afsted for at se Empire State Building som blev bygget i 1930'erne og var paa det tidspunkt verdens hoejeste. Egentlig er det bare en typisk beton bygning. Derudover saa vi Chrysler building, Grand Central Station og New York Public Library. Alle bygninger er virkelig flotte, og latterligt store. Meget imponerende. Derudover var vi forbi Wall Street, en egentlig ret small gade som laa lidt oede hen da vi valgte at besoege den paa en soendag men meget fascinerende med banker over det hele.

Vi tog derudover til Brooklyn for at besoege blandt andet Dumbo omraadet. Brooklyn er meget forskelligt fra Manhattan, og man plejer at sige at man tager til Manhattan for at opleve det og til Brooklyn for at opleve New Yorkere og New York som det plejede at vaere. Brooklyn er virkelig smukt, en lidt raa form for skoenhed men noget vi begge helt sikkert faldt for. Vores Dumbo tur sluttede med en tur over Brooklyn Bridge. Den foerste bro til at vaere bygget netop paa den maade. Man faar lov til at kigge udover hele Manhattan og hele vejen tilbage udover Brooklyn, man kan se Staten Island og Ellis Island hvor Frihedsgudinden, som naevnt, staar.

Efter Brooklyn brigde tog vi til Ground Zero som er under ombygning for at lave et underjords mindemuseum, saa desvaerre saa vi ikke selve Ground Zero, men vi kom ind paa et lille museum lidt ved siden af, hvor blandt andet historierne om de to angreb paa World Trade Center i 1993 0g 2001 var fortalt, samt navne paa alle de doede. Det var ret surrealistisk, da det er noget vi begge kan huske og gjorde det stort indtryk paa os.

Vi var ogsaa forbi SoHo, NoHo og Nolita (og ja, ganske korrekt er navnene samtraekninger af de rigtige navne. South Houston + SoHo.) hvor der er fantatisk store shoppemuligheder. Et rigtig hyggeligt omraade som ligger op til Chinatown.

Og vi tog selvfoelgelig ogsaa til Chinatown og Little Italy - begge dele var meget bedre end de versioner vi havde set i San Francisco. Littly Italy var fyldt op med restuaranter og dejlige isboder. Chinatown er noget stoerre end forventet, og tog os en tur tilbage til Thailand.

Sidste oplevelser i New York inden vi tog til Washington var at sende Karen og Thea fra vores trekkingtur godt hjem til Danmark. Derfor tog vi ud og spise i omraadet Hell's Kitchen, endnu engang i biografen og tilbragte en rigtig god dag i Central Park.

Tirsdag d. 15 tog vi fra New York til Washington D.C. for at besoege Rachael som vi har couchsurfet med hos Patrick, hvor vi jo boede 8 dage hos i New York.

Venlig hilsen Maria & Kim

Ingen kommentarer:

Send en kommentar