tirsdag den 15. juni 2010

Roadtrip fra San Francisco til Los Angeles





1. Stranden med gynger i Santa Barbara. 2. Copenhagen Drive i Solvang 3. Soe elefanter taet ved Morro Bay paa Highway 1. 4. En proppet Toyota Saturn fyldt med Cathrine, Maria og Kim 5. Os Maria Haugaard Post, Cathrine Kuhl, Barack Obama, Kim Holten, Trine Tamberg ..... selvfoelgelig med YES WE CAN look

Det tog os tre dage og et punkteret daek at komme tilbage til Los Angeles fra San Francisco.

Vi var begge meget vilde med San Francisco, baade pga. byen men ogsaa fordi vi havde moedt nogle virkelig rare danskere paa USA hostel. To af de piger vi havde moedt var Trine og Cathrine. De skulle ligeledes mod Los Angeles torsdag, de var i bil og de ville da gerne give os et lift. Saa torsdag efter check-out drog vi afsted mod parkeringskaelderen. Vi kom frem til en lettere beskidt Toyota Saturn. Ikke saerlig stor, men helt perfekt til en rigtig sjov tur nedad Highway 1 langs Californias kyst.

Vi fik (over)pakket bilen og kom afsted. Trine koerte og synes altsaa at bilen, Sigurd, virkede lidt tung i det. Men bilen var jo godt pakket saa det var nok bare derfor. Vi kommer ind paa motorvejen og alle vinker til os, og vi taenker fedt! Hvorfor ikke? ... Det er altsaa lige indtil at det gaar op for os at vores daek er punkteret. Saa vi kom ind til siden, fik ringet efter hjaelp og hjaelp kom da ogsaa efter Trine havde snakket i telefon i gode 20 minutter mens hun proevede at forklare hvor vi var. Men hurtigt var vi videre mod at vaerksted hvor vi fik ordnet det hele. Og saa var det ellers afsted mod Los Angeles.

Vi koerte jo langs kysten paa Highway 1, hvilket absolut kun kan anbefales. Udsigten er utrolig, vejen er snoet og det giver den helt rigtige roadtrip foelelse. Foerste stop var i Santa Monica hvor vi spiste bagels. En super hyggelig by fyldt med hippier og alternative typer. Vi fik fyldt lageret op med vand og frugt (fornuftige som vi er). Vores andet stop var ved soe elefanterne. Langs stranden laa soe elefanterne og kamp puttede hinanden og sagde sjove lyde. Det var et fedt og sjovt syn.

Foerste nat tilbragte vi paa Motel 6 i Morro Bay. Motellet var i aegte amerikansk stil med parkering lige foran doeren, store senge og fjernsyn.

Efter en rar og lang nat koerte vi videre, mod Solvang. Solvang er en 'dansk' by i Californien Vi loeb baade ind i flere bagerier, Jule huset, H.C. Andersen og Jellingestenen. Husene var bygget i god gammel dansk stil og byen var super hyggelig selvom det ikke laengere var SAA dansk som det kunne vaere. For at slutte vores besoeg af gik vi selvfoelgelig ind paa en dansk restuarant hvor vi fik henholdvis Marias laengeventede ostemad og Medisterpoelse med brasekartofler.

Men det var jo roadtrip, og saa skal tiden jo tilbringes paa vejen. Saa vi koerte videre mod Santa Barbara. Turen gik med sang og tilsyneladende med at spille Sten, Saks, Papir med forbi koerende. Santa Barbara er mest kendt for at vaere de kendte og riges tilflugtsted. Byen er fin, stranden er stor og flot og hotellerne er dyre. Saa vi valgte at koere 20 minutter ud af byen til endnu en omgang Motel 6. Og inden laengere havde vi handlet aftensmad og var klar til en ekstra hyggelig aften med mad og slik.

Vi koerte tilbage til Santa Barbara dagen efter for at se naermere paa byen. Vi gik langs den store strand. Selvom stranden er flot er det ikke hverken Thailand eller Bali, saa det blev kun til gaa tur og ingen dukkert. Vi saa kunstboder langs havne omraadet. Desuden havde de hjemloese vaeret kreative med der taepper og maader at lokke folk til at give dem et klink. Laengere inde mod byen jagtede vi is, men endte med at spise Frozen Yougurt og hygget omkring i byen.

Vi koerte fra Santa Barbara, og endte i the Valley meget taet paa selve L.A og Hollywood. L.A er jo gigantisk, saa selvom vi var i L.A var der meget langt ind til midtbyen. Vi tilbragte endnu en nat paa Motel 6 hvor vi fik vasket toej, vasket bil og spist os en tur tilbage til Thailand. Vi maatte tidligt i seng, for dagen efter stod den paa Boesse Pool Fest.

Deano vi moedte paa Bali er jo boesse, og i anledning af Memorial Day (Helligdag til aere for amerikanere i krig) holdte en af hans venner fest ved poolen denne soendag, og selvfoelgelig skulle vi med. Saa vi havde en sjov dag med Deano og fik lov til at flade ud i poolen.

Tiden paa vejen var slut og vi skulle tilbage til USA hostel de sidste 4 naetter inden den stod paa New York. De sidste par dage stod paa praktiske ting men vi naaede ogsaa en tur forbi Madame Tussaud. En spaendende og godt museum, hvor vi saa Britney Spears, Elton John og selveste Barack Obama.

Venlig hilsen Maria og Cykelkim

Ingen kommentarer:

Send en kommentar