torsdag den 17. juni 2010

Washington D.C.

Vi har moedt Rachael hos Patrick vi boede hos i New York, en spaendende couchsurfer fra Queens. Rachael er rigtig soed, og har imodsaetning til Patrick ikke mus i koekkenet.

Naaae, meen ... Vi tog bussen til Washington tirsdag d. 15 juni kl. 12.30. Bussen var blaa med gul skrift. Det var en dobbeltdaekker. Der var Air-con og masser af plads ........ soed bus ellers.

Vi kom til Washington og fik bevaeget os ud til Rachael som bor noget ude af byen sammen med sine 3 vaerelseskammerater. Vi har kun haft to dage i Washington, saa derfor var det med at faa set hvad der var at se i en fart. Saa vi tog foerste dag mod The National Mall, hvilket er - ganske smart, en sted hvor The White House, Lincoln Memorial, Vietnam War Memorial, Washington Monument, U.S. Capitol, Reflection lake og alle de fede musuemer er samlet - ganske gratis alt sammen. Desuden tager man rent faktisk metroen lige direkte ind i det.

Og vi saa jo selvfoelgelig alle de her ting, og af ting vi synes godt om var blandt andet Vietnam Memorial og Washington Monument. Vietnam memorial bestaar blandt andet af en lang laaaang laaaaaaaang liste over folk der doede i krig - i kronologisk raekkefoelge. Meget imponerende. Washington Monument er gigantisk, og man kan godt forstaa hvis nogle skulle haevde at det var for meget. Men pinden i sig selv er saa enkelt og reflektionen ned i (hvilket genialt navn til denne soe) reflection lake er genial. Selve omraadet er rart og hyggeligt.

Det hvide hus er ikke saa nemt at faa oeje paa, men af det man kan se virker huset gigantisk. Men aerlig talt er det flottere i fjernsynet, ikke skuffende - bare heller ikke en waow oplevelse.

Dag to brugte vi paa American History Musuem hvor vi blandet andet saa noget om Abraham Lincoln, Foerste damerne (Jacqueline Kennedy var/er en meget flot dame, ligeledes er Michelle Obama og deres kjoler) og krige som Amerika gennem tiden har deltaget i (hvilket er en del)

Washington er ikke daarlig af en kulturel by at vaere, her er meget historie og byen er paen og vi kunne da godt have brugt mere tid her hvis det var.

Sidste aften har vi brugt med Rachael paa at spise Cupcakes og se So You Think You Can Dance. Det var meget rart med lidt hjemmelig hygge.

Nu er bloggen opdateret, nu er der ikk flere steder - men det er helt sikkert ikke det sidste i har hoert fra vores rejse.

Hilsen Maria og Kim

Ingen kommentarer:

Send en kommentar